Na rynku w Rzeszowie odbył się Polsko-Ukraiński Jarmark Tradycji Wielkanocnych.

Program:



11:00 - 13:55 Scena - prelekcje, pokazy, obrzędy i tradycje:
  • 11:00 - 11:15 Powitanie

  • 11:15 - 11:25 Prezentacja atrakcji

  • 11:25 - 11:35 Prezentacja firm/ sponsorów /wystawców biorących udział w Jarmarku Wielkanocnym

  • 11:35 - 11:50 Prelekcja - Święta Wielkanocne na Ukrainie, tradycje i obrzędy

  • 11:50 - 12:00 Pokaz komponowania herbat ziołowych

  • 12:00 - 13:30 Pokaz Kulinarny przeprowadzony przez Janusza Pyrę - szefa kuchni restauracji Folk

  • 13:30 - 13:45 Spotkanie ze sztuką rzeźbienia w owocach i warzywach - dekoracja Wielkanocnego stołu

  • 13:45 - 13:55 Prelekcja - Święta Wielkanocne w Polsce, tradycje i obrzędy

14:00 - 18:05 Scena - występy artystyczne:
  • 14:00 - 14:05 Eliza Szopa - pracownia muzyczna RDK filia Biała

  • 14:10 - 15:10 Marcin Florczak

  • 15:10 - 15:50 Kornelia Kulczycka & Adrian Łazarczyk

  • 15:50 - 16:00 Prezentacja sponsorów wydarzenia

  • 16:00 - 16:30 Szkoła Rodu

  • 16:30 - 16:50 Warsztaty z Гаївка

  • 16:50 - 17:00 Natalia Wójcik & Paweł Pokrywka

  • 17:00 - 17:50 Miguel Szuba

  • 17:50 - 18:00 Zakończenie Jarmarku, podziękowania

11:00 - 18:00 dodatkowe atrakcje:
  • Świąteczne śniadanie - żurek

  • Bon ton - prezentacja stołu wielkanocnego

  • Napkin folding - warsztaty składania serwetek

  • Carving - warsztaty rzeźbienia owoców i warzyw

  • Florystyka - warsztaty kwiatowej aranżacji stołu

  • Fotograficzne atelier - zdjęcia w Wielkanocnej aranżacji

  • Strefa rodziny - czytanie bajek polskich i ukraińskich

  • Strefa warsztatowa - Wielkanocne ozdoby dla dzieci

  • Kiermasz - Koła Gospodyń Wiejskich

  • Kiermasz Wielkanocny - wystawcy

  • Gra Miejska "Tropiciele Wielkanocnych Przygód" w towarzystwie Wielkanocnego Zajączka

  • Biuro informacyjne RDK i Fundacji Q

Zobacz zdjęcia


Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy!

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. jaslo365.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.